Onze eerste wetenschappelijk artikel is nu ‘Free to download’!

Home/Lezingen/Onze eerste wetenschappelijk artikel is nu ‘Free to download’!

Onze eerste wetenschappelijk artikel is nu ‘Free to download’!

Vorig jaar voerden Tim en ikzelf wetenschappelijk onderzoek in opdracht van het Welten-Instituut (Open Universiteit Nederland) onder begeleiding van prof. P.A. Kirschner en dr. G. Camp. We gingen na in welke mate een aantal breed toepasbare research-informed leerstrategieën, afkomstig uit de cognitieve wetenschap, aan bod kwamen in Vlaamse en Nederlandse lerarenopleidingen.

Intussen kunnen we ‘met enige fierheid’ melden dat het onderzoek open access gepubliceerd werd in ‘Teacher and Teacher Education’ onder de titel ‘The coverage of distributed practice and retrieval practice in Flemish and Dutch teacher education textbooks’.

Wil je graag meer duiding bij het onderzoek en de implicaties voor het onderwijs? Dat kan! Op 12 juni trekken we naar de Dag van de VELOV leergemeenschappen op de Universiteit Antwerpen, waar Tim een lezing zal geven die rechtstreeks gelinkt is aan het onderzoek (deze dag is trouwens gratis voor leden van VELOV en VELON). De dag erna, op 13 juni, bespreekt hij specifiek het onderzoek tijdens ORD2018 (Onderwijs Research Dagen) op de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Hopelijk tot dan!

 

By | 2018-05-30T16:02:57+00:00 Mei 30th, 2018|Lezingen|0 Comments

Leave A Comment